Wat onderscheidt Nolost Capital?

1. Kwaliteit
Binnen Nolost Capital werken hoogopgeleide professionals, die met hoogstaande instrumenten werken. De professoren, doctors, psychologen, trainers, loopbaanadviseurs en partners van Nolost Capital zijn dankzij hun verscheidenheid in expertise in staat om hoge kwaliteit te leveren. Daarnaast worden onze onderzoeken en begeleidingstrajecten ondersteund door professionele en hoogwaardige wetenschappelijk instrumenten, waardoor wij te allen tijde kwaliteit kunnen waarborgen in onze dienstverlening.  

2. Zuivere Value Stream, dus geen Waste
Nolost Capital streeft ernaar, sterker nog: is daardoor ontstaan, om organisaties van producten en diensten te voorzien van de hoogste kwaliteit. Maar nog belangrijker, Nolost Capital streeft ernaar om deze diensten en producten zo efficiënt mogelijk te processen (o.a. door middel van de nieuwste technologieën) waardoor kosten optimaal geminimaliseerd kunnen worden.

3. Hoge prijs-kwaliteit verhouding
Nolost Capital is in staat is om optimale kwaliteit te bieden onder een optimale Value Stream (zonder Waste). Hierdoor kan Nolost Capital haar klanten/opdrachtgevers een hoge prijs-kwaliteit verhouding garanderen.

4. Betrouwbaar
Nolost Capital heeft licenties van verscheidene betrouwbare en wetenschappelijke meetinstrumenten, die toegepast worden door opgeleide psychologen en loopbaanadviseurs. Eveneens hanteert Nolost Capital bij alle diensten de NIP codes voor psychologen, waardoor Nolost Capital garant staat voor betrouwbaarheid. Daarnaast worden onze onderzoeken en meetinstrumenten wetenschappelijk ondersteund.  De wetenschappelijke vragenlijsten zullen daarom een hoge betrouwbaarheid en validiteit garanderen.

5. Progressief en creatief
Nolost Capital is een snel groeiend modern bedrijf, omdat Nolost Capital vanuit een progressieve filosofie werkt. Door de samensmelting van diverse expertises is Nolost Capital continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten en producten. Op deze wijze kunnen wij altijd voldoen aan de behoefte van de huidige arbeidsmarkt.

6. Flexibel
Nolost Capital heeft vanuit een goede organisatie met strategische partners de mogelijkheid om snel te schakelen en op korte termijn actie te ondernemen. Tevens is Nolost Capital in staat om zowel voor als tijdens trajecten zich aan te passen, waardoor Nolost Capital maatwerk kan leveren. Met onze flexibiliteit creëren wij een klimaat waar optimaal rendement mogelijk is. 

7. Prettig en zorgeloos traject
Nolost Capital wordt gezien als een professionele en energieke partij om mee samen te werken. Onze klanten waarderen ons enthousiasme en onze nauwkeurigheid. Het projectteam begeleidt de opzet van elk onderzoek en de begeleiding en neemt vrijwel al het werk uit handen van de klant/opdrachtgever.

8. Dieper inzicht
Onze onderzoeken gaan aanzienlijk verder dan het onderzoeken van seq. tevredenheid, motivatie of betrokkenheid. Het brengt ook andere zaken aan het licht, zoals bijvoorbeeld leiderschap, verloop intentie, bevlogenheid en effectiviteit. In totaal worden er minimaal 30 organisatie condities gemeten. De klant/opdrachtgever ziet heel duidelijk wat er waar in de organisatie in welke mate aan de hand is en verbeterd kan worden.

9. Maatwerk
De begeleiding en het onderzoek worden voor elke organisatie volledig op maat gemaakt en hierna vlekkeloos uitgevoerd.

10. Het verbetert elke organisatie significant
De praktische resultaten van onze dienstverlening zetten aan tot actie. Zowel op individueel als organisatorisch gebied brengen wij elke organisatie in beweging.  

11. Begeleiding op waarheid
Nolost Capital helpt organisaties in het sturen op feitelijke waarheid i.p.v. op gevoel. Daarbij hebben de werkzaamheden van Nolost Capital geleid tot de volgende significante conclusies:

  • Bedrijven die sturen op betrouwbare metingen blijken sterkere organisaties te zijn
  • Bedrijven die sturen op arbeidsgeluk, blijken te profiteren van hogere werkuitkomsten
  • Voor middelgrote organisaties blijkt dat een stijging van 10% in motivatie resulteert in een toename  van 25% in productie binnen drie jaar, en dat deze bedrijven jaarlijks meer dan één miljoen euro besparen, als zij haar werknemers ‘gewoon’ gemotiveerd zouden houden.
  • Intrinsiek gemotiveerde medewerkers zijn significant waardevoller dan extrinsiek gemotiveerde medewerkers
  • Resources zijn en worden schaars, en personeel vervangen wordt steeds duurder

12. Goede interventiemogelijkheden
Indien de klant/opdrachtgever dat wenst, ondersteunt Nolost Capital bij het maken van actieplannen. Wij leveren hiervoor in alle gevallen praktische hulpmiddelen. Ook kunnen wij voor professionele begeleiding zorgen door middel van het inschakelen van ons zusterbedrijf Nolost Talent.

13. Persoonlijke aandacht
Door een onderzoek met een goed opgezet begeleidingstraject en een goed communicatietraject krijgen managers en medewerkers waardering. Dat geeft energie en is positief voor de organisatie.

14. Creëren van optimale win-win-win situatie
Alle onderzoeken en begeleidingen van Nolost Capital hebben als uiteindelijke doel om drie partijen een gevoel van winst te geven. De medewerkers zullen zich winnaar voelen, omdat de organisatie-condities aangepast zullen worden naar hun wensen en behoeften. Daarnaast, hebben zij het gevoel dat er naar hen wordt geluisterd waardoor zij zich gewaardeerd voelen. Het management zal zich ook winnaar voelen. Allereerst omdat er een verbetering van de prestaties van hun afdeling/organisatie zal ontstaan en de kosten gedrukt kunnen worden. Daarnaast maken zij zich geliefder onder hun medewerkers omdat zij laten zien te geloven in het belang van de medewerkers ( ‘Human Capital’). Tot slot, is het bedrijf ook een grote winnaar omdat het financieel en inhoudelijk een gezonder bedrijf zal worden. 

Is your question unanswered?

If you still have questions after reading our FAQ, please contact us or make an appointment. We are pleased to help you!

© 2015 Nolost Capital - Disclaimer - Privacy policy - Terms and Conditions
Nolost Capital is part of Quality of Life Development BV